Fransk Sminke – Steg for steg.

Fransk sminke – øyene og leppene.

Fransk sminke består av nøyaktig eyeliner og fargerike lepper, svarte øyner og røde lepper er den mest klassiske franske look’n men i våren/sommeren av 2015 kom andre farger inn i bildet og endret trendene. Når vi snakker franske øyner så er det blå som gjelder, spesielt kobolt blå. Leppene derimot skal være røde, det er viktig at med skarpe kanter og sterke farger og sminken skal fremheve vippene og leppene.
For å fremheve leppene er det best å bruke lipliner som matcher fargen på leppestiften, dette vil gi uttrykk på at leppene er større enn det de egentlig er.

Fransk Sminke – Steg for steg

Før du kan sminke deg må du sørge for å vaske huden godt, kanskje ta på ansikts maske og fuktighetskrem for å forberede huden til sminken. Når huden er klar kan du ta på en lys foundation, BB krem eller concealer men husk at fransk sminke skal se naturlig, enkel og delikat ut. Du trenger ikke å kjøre på med full contouring og highlighting i andre ord, det du skal fokusere på her er øyene og leppene.

Begynn først med øyenskygge i forskjellig brun og beige toner, bruk en mørkere farge øverst på øyelokket (det skal ikke synes så mye når du åpner øyene) men ikke ta for mye for du vil ikke ha en stor farge kontrast. Etter du har gjort dette kan du påføre maskara, hvis vippene klumper seg kan du bruke en liten sminke kamm til å rette de ut, men ikke glem eyeliner! Streken skal være litt tjukk og bøye seg opp mot kanten av øyet.

Nå kan du ta en base på leppene, bruk lipliner for å tegne rundt formen på leppene dine og deretter påfør leppestiften i samme fargen. Hvis du bruker en liten børste til å påføre leppestiften vil fargen være sterkere og holde seg lenger.