Hvordan ta på concealer riktig?

How to apply a concealer the right way

Hva er reglene når man tar på concealer?

En flytende concealer skal alltid påføres under foundation, det blir da mye lettere å blende det ut, husk at du ikke skal ta på et tjukt lag med concealer siden det vil da bli veldig synlig i forhold til resten av sminken selv om alt matcher din hudtone. Hvis concealeren mister fargen eller begynner å forsvinne utover dagen er det bedre å fjerne all sminken og starte på nytt istedenfor å ta på et nytt lag med bare concealer. Når du er ferdig sminket kan du bruke pudder til å få concealeren til å holde seg lenger.

Å velge riktig concealer.

Hvis du har mørk hud under øyene må du bruke en tube concealer, konsistensen minnes om plast og er derfor veldig enkel å bruke. En kompakt concealer kan påføres ved hjelp av en børste, eller bare fingertuppene, med kompakt concealer finner vi vanligvis mange forskjellig toner som kan blandes og kombineres på mange forskjellig måter.

Concealer og skygger

Beige er den beste fargen til en concealer, den skjuler alle urenheter som misfarging av hud, kviser og arr. En gul concealer skjuler blåmerker og rødhet mens en rosa concealer gir huden en fin glød og får den til å se fersk og nydelig ut. En grønn concealer kan skjule ødelagte kapillærer, kviser og røde urenheter.

Å skjule ødelagte kapillærer, kviser og mørke ringer under øyene.

Ta en liten mengde concealer på en tynn børste og fordel den rundt kvisene for å så blende det med foundation. Med ødelagte kapillærer kan du bruke en grønn concealer til å dekke blemmene, men ikke ta den på hele ansiktet, for å skjule linjer og rynker kan du bruke en concealer som er lysere enn hudtonen din, påfør den over blemmen og blend. Hvis du dekker overleppa med en gul eller beige concealer og gnir det inn vil den få leppene til å se større ut.

For å skjule mørke ringer under øyene må du bruke en flytende concealer som er litt mørkere enn hudtonen, en lysere en vil forsterke urenheter og blemmer. Ikke ta concealer på under øyene, men heller på kantene av nesa og på kinnene. En lysere concealer kan påføres under øyebrynene som vil få øyene til å se større ut.